Jouw rechten

Wanneer je binnen de EU met een Europese luchtvaartmaatschappij vliegt of als jouw vlucht vanuit de EU vertrekt, zijn jouw rechten beschermd door Europese Verordening 261/2004. Als er geen sprake is van buitengewone omstandigheden, geeft de wet je recht op een vergoeding als jouw vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt is. Wij kunnen je helpen jouw compensatie te verkrijgen van de luchtvaartmaatschappij en deze loopt op tot €600 per persoon.


Jouw recht om compensatie te claimen

Je hebt het recht om compensatie te claimen voor jouw vlucht vertraging, annulering of overboeking. De exacte duur van de vertraging, de oorzaak en wanneer je hiervan op de hoogte werd gesteld, behoren tot de criteria die bepalen of je een vergoeding kunt ontvangen. De afstand van de vlucht bepaalt de hoogte van jouw compensatie. Hierdoor kun je €250,
€400 of €600 per passagier claimen.

Wanneer heb ik recht op compensatie?

Over het algemeen heb je recht op compensatie als je met een vertraging van drie uur of meer (twee uur voor annuleringen) bent aangekomen op jouw eindbestemming en er zich geen buitengewone omstandigheden hebben voorgedaan. Luchtvaartmaatschappijen maken regelmatig misbruik van het argument van buitengewone omstandigheden en wijzen geldige claims af. Als de luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk is voor jouw vertraging zorgen wij ervoor dat je de vergoeding krijgt waar je recht op hebt. Check gratis jouw vlucht met onze claimcalculator en wij vertellen je direct of je recht hebt om compensatie te claimen en hoeveel compensatie je kunt ontvangen. Dien jouw claim in en wij zorgen voor de rest!


Onze service

  • Direct gratis jouw vlucht checken
  • Online support
  • 98% van de rechtszaken gewonnen
  • Trustpilot: 4.5 uit 5
  • We hanteren een succes fee
  • 'No cure, no pay'
  • Onderdeel van Yource

Heb ik recht op compensatie of een terugbetaling?

Meer informatie over jouw passagiersrechten en hoeveel compensatie je kunt claimen

Benieuwd hoeveel jij kunt claimen? Het totale compensatiebedrag wordt bepaald door de afstand van de vlucht en deze bedragen zijn vastgesteld in Europese Verordening 261/2004.

Geen recht op compensatie? Bij een vertraging of annulering is de luchtvaartmaatschappij vaak wel verplicht om verzorging te bieden in de vorm van verfrissingen, maaltijden, gebruik van de telefoon, accommodatie en vervoer tussen de luchthaven en de accommodatie (indien nodig). Neem dus contact op met het personeel van de luchtvaartmaatschappij om deze verzorging te ontvangen.

Hier lees je meer over jouw passagiersrechten, of ga direct naar onze uitgebreide pagina's over vertragingen, annuleringen, gemiste connecties en overboekingen.

Recht op: Bestemming vlucht:
€250 schadevergoeding Voor vluchten tot en met 1500 kilometer
€400 schadevergoeding Voor alle overige vluchten binnen de Europese Unie
€400 schadevergoeding Voor vluchten tussen de 1500 en 3500 kilometer vanaf of naar een luchthaven buiten de Europese Unie
€600 schadevergoeding Voor alle overige vluchten

* Let op: betreft het een langeafstandsvlucht van meer dan 3500 kilometer en was jouw vlucht tussen de 3 uur en 4 uur vertraagd dan mag de luchtvaartmaatschappij de vergoeding van €600 halveren.

Check mijn vlucht


Maak kennis met onze advocaten


Robert

David

Miguel

James